Coto Makassar
one of my favourite dishes. Makanan wajib bila balik kat Sabah. wife aku pun dah tau makan benda ni, suke x suke tu xtaula..heheheh. Biasenya made from inner part of lembu , macam perut, hati or kalau yg x suke part2 tu, bole try yang made from daging atau ayam. Aku dah carik merata semenanjung, mmg xde. so klu nak rase kena datang sabah la.
Yang ni ada kat KL. Aku pernah try sekali kat masjid India. Tapi rase dia xderlah ori macam yang ada kat tempat aku. Klu setakat nak memuaskan nafsu dan melepaskan rindu makanan sabah, bole la...
Yang ni korang maybe x pernah tengok. Made from pisang, bezanya cuma pisang tu dileperkan dulu baru digoreng, so pisang tu jadik rangup. KLu nak resepi dia call saya, or my wife. sbb dia dah terer masak benda ni.
and lastly, kat mana-mana ade..teh O ais limau. Bezanya kalau korang pi Sabah, klu nak order Teh susu , jangan kata Teh, sbb yang mai teh O. Korang kena sebut Teh peng, or milo peng..macam tu arr..x silap aku. Yang ni dah jadik feveret aku, sbb wife aku kata jimat and x banyak kalori..huhuhuhu ...iye ke?ke senang nak wat?